Zestig jaar met plezier in Rijswijk en druk in het vrijwilligerswerk

“Het Rijswijkse is ons deze 60 huwelijksjaren goed bevallen, hier willen we niet meer weg”, dat is de stellige mening van Greet en Karel Cromberge-Mullenders.  Zij vierden dinsdagmiddag met alle familie hun 60-jarig huwelijk in restaurant Gran Sasso in de Herenstraat. Ook burgemeester Michel Bezuijen bracht hen daar een felicitatiebezoek en nam behalve bloemen ook het boek van Buziau mee

Het diamanten echtpaar leerde elkaar kennen in de Stortstraat in Den Haag waar ze beiden als kind woonden. Na hun huwelijk op 6 juni 1957 besloten ze om naar Rijswijk te verhuizen. “We vonden woonruimte op de van Vredenburchweg waar we ‘inwoonden’. Toen dat huis verkocht werd, verhuisden we naar de Pater van Lithstraat waar twee dochters werden geboren”, vertellen ze.

Karel werkte bij de Rijswijkse Plantsoenendienst en later bij drukkerij Propaflex in de Plaspoelpolder en Greet werkte onder andere bij slagerij van Veen op het Hendrik Ravesteijnplein en groenteboer Dijkxshoorn op de Idenburglaan. In het vrijwilligers werk werden ze erg actie “Onze dochters gingen zwemmen bij RZV en mijn vrouw werd official bij de zwembond. Later besloten de dochters om op wielrennen te gaan bij de Spartaan, toen nog zonder eigen parcours, waar wij ook meehielpen. Ik als jeugdleider en lid van de sportcommissie en Greet  als lid van de sportcommissie maar vooral ook als de dame van de rugnummers en vossenjachtnummertjes wat ze zo’n 30 jaar heeft gedaan”, vertelt de heer Cromberge.

Ondertussen werd verhuisd naar de Smidsstraat in Oud Rijswijk waar ze nu bijna 38 jaar wonen. “Karel heeft vele jaren gevist bij de Rijswijkse Hengelaarsvereniging en nu biljart hij bij BCCD in het Kruisvaarderspark”, vertelt mevrouw. Samen gaan ze nog regelmatig met de auto op pad, naar de dochter die naar België is verhuisd, zijn zus in Friesland of de familie in Noord Brabant. “Kortom, Rijswijk is ons deze 60 huwelijksjaren goed bevallen, hier willen we niet meer weg”.