[VIDEO] Dierenarts Bert van Toor is reddende engel voor baasjes die weinig te besteden hebben

Mensen die een huisdier hebben, maar de kosten voor de dierenarts niet kunnen betalen hebben nu een reddende engel. Dierenarts Bert van Toor houdt namelijk iedere week op maandag een spreekuur tegen lagere prijzen.

Met pensioen
Huisdieren zijn voor mensen die weinig te besteden hebben vaak onmisbaar. Helaas kunnen ze ook wel eens ziek worden of willen baasjes dit juist voorkomen. De 71-jarige dierenarts heeft altijd als dierenarts gewerkt. “Toen ik 4 jaar geleden met pensioen ging, werd ik vrijwilliger als schuldhulpmaatje. Ik zag daar vaak mensen met geldproblemen die dolgraag hun huisdier willen houden, maar geen geld hadden voor de dierenarts. Dit was voor mij de reden om mijn oude vak op te pakken, maar dan nu als vrijwilliger.”
Dierenarts Bert houdt daarom iedere maandag spreekuur in de budgetpraktijk van Dr. Woof. Deze zit in het pand van dierenspeciaalzaak de Ara aan de Kerklaan. Dit alles doet hij samen met twee assistentes, Sylvia en Grace.

Huisdier op nummer één
Bert ziet tijdens zijn werk dat de baasjes die zo gehecht zijn aan hun huisdier vaak tot het uiterste gaan. Zo slaan ze liever zelf hun boterham over, dan dat ze hun dier geen eten geven. De dierenarts is één van de eerste dingen die wegvallen bij armoede.Het spreekuur is alleen bedoeld voor cliënten van de Voedselbank of mensen met een vergelijkbaar inkomen.

Normaal gesproken kost het steriliseren en castreren bij Bert 15 euro voor een kater en 25 euro voor een poes. Terwijl je bij een doorsnee dierenarts zo’n 175 euro kwijt bent. Ook inentingen doet Bert voor weinig: 7,50 euro in plaats van 70 euro. Dat is voor baasjes die weinig kunnen betalen een enorm verschil in de portemonnee.

Dierenarts Bert houdt op maandagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur spreekuur.