Zelfbouwwoningen Metamorfose van start

Klussers Marion en Astrid popelen om aan de slag te gaan met het bouwen van hun eigen woning in het voormalige kantoorpand aan de Koopmanstraat 1. Samen met andere eigenaren van de 62 kavels in de Metamorfose.  Wethouder Armand van de Laar en Marnix Norder van Steenvlinder verrichten vanmiddag de starthandeling.

‘Alles zelf bepalen aan je huis’
Meer kantoren worden in Rijswijk omgebouwd tot woningen. Maar wat dit project zo bijzonder maakt, is dat de nieuwe bewoners zelf hun nieuwe huis bouwen binnen de muren en plafonds van het gebouw. Vanaf € 97.500 had je al een deel van een etage. “Voor ons is het belangrijk dat we alles helemaal zelf bepalen”, vertelt Marion, die nu nog in Voorburg woont. Ze kozen voor het penthouse op de bovenste etage. “Prachtig en heel licht met aan alle kanten ramen. We gaan ook weinig wanden plaatsen”.

‘Alle vier kinderen een eigen kamer’
“Wij wonen nu in Ypenburg met vier kinderen en willen dan alle kinderen een eigen kamer hebben”, legt Astrid uit. Op de vloer hebben ze al uitgetekend waar de plaats is van de kamers, de keuken en ja zelfs…  waar de eettafel komt.

Veel eigenaren gaan zelf aan de slag
Maar de klussers kunnen nog niet aan de gang. Immers, Rendon neemt eerst het gezamenlijke deel voor haar rekening. Dat betekent al het leidingwerk tot de voordeur van de woningen, de trappen, de liften, maar ook het dak, de gevels en kozijnen. Dat moet in maart 2019 klaar zijn. Dan gaan de eigenaren aan de gang. Veel doen veel zelf, anderen zetten toch professionals in. Een jaar later, in maart 2020, moet iedereen klaar zijn. P.S. Er zijn nog twee kavels beschikbaar….