Write for Rights, internationale actie van Amnesty, op 10 december in de bibliotheek

“Write for Rights” is een internationale actie van Amnesty, waarmee ze jaarlijks in actie komen voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Dit doen ze rond 10 december, Dag van de Rechten van de Mens. De actie houdt in: deelnemers over de hele wereld die honderdduizendden brieven naar autoriteiten sturen, waarmee tot onrecht veroordeelde mensen vrijkomen.

Meedoen
Op allerlei manieren is mee te doen aan deze actie. Thuis, op school, met collega’s, vrienden, buren en familie. Amnesty werkt dit jaar samen met Bibliotheek aan de Vliet in Rijswijk, om nog meer mensen de gelegenheid te geven om mee te doen.

Opening door directeur 
Zaterdag 10 december opent Gerard Hendriks, directeur van de bibliotheek, om 10:30 uur de Write for Rights actie. Deze zal tot 16:00 uur plaatsvinden. Iedereen die een brief wilt schrijven om mee te helpen aan dit internationale initiatief is van harte welkom. Het adres van Bibliotheek aan de vliet in Rijswijk is Generaal Eisenhowerplein 101.

Ergens anders
Ook is het in de filmzaal mogelijk om korte indrukwekkende documentaires van Amnesty International te bekijken. Mocht je liever op een andere plek schrijven dan in de bibliotheek, kun je vanaf maandag 28 november een schrijfpakket ophalen bij de balie van de bibliotheek in Rijswijk. Brieven kun je hierna zelf versturen, maar ook afgeven bij de bibliotheek op 10 december.