Woningcorporaties en gemeente Rijswijk hebben extra oog voor huurders met minder inkomen door corona

Woningcorporaties Rijswijk Wonen en Vidomes hebben aangegeven extra oog en aandacht voor Rijswijkse huurders te hebben die door de coronacrisis in de financiële problemen dreigen te komen. Ook de gemeente Rijswijk trekt samen met de corporaties op om extra aandacht te hebben voor inwoners die het lastig hebben gekregen door de coronacrisis.

Niemand wordt uit huis gezet
Door de crisis zijn er Rijswijkers die hun baan verliezen en dus minder of geen inkomen hebben. Hierdoor kan het voorkomen dat de vaste lasten niet meer betaald kunnen worden. De woningcorporaties laten woensdag weten dat huurders van een sociale huurwoning in Rijswijk zich geen zorgen hoeven te maken dat zij zomaar hun huis kwijt kunnen raken.

Mogelijkheid tot huurverlaging
Door regelingen vanuit de landelijke overheid hebben bewoners van een sociale huurwoning met een hoge huur en een laag inkomen in 2021 tijdelijk ook recht op een eenmalige huurverlaging. Daarnaast gaat de jaarlijkse huurverhoging van sociale huurwoningen op 1 juli niet door.

Gemeente Rijswijk stimuleert goed en positief wonen
Wethouder Johanna Besteman benadrukt in een reactie aan Rijswijk.tv dat de gemeente het belangrijk vindt dat inwoners goed en positief kunnen wonen in Rijswijk. “Door de coronacrisis hebben veel inwoners het zwaar in deze tijd. Als gevolg daarvan heeft de gemeente afstemming gezocht met de corporaties. Ik ben blij dat we in deze coronatijd samen met de corporaties optrekken ten behoeve van onze inwoners”, aldus de wethouder.

Neem contact op met woningstichting
De beide woningcorporaties roepen inwoners van Rijswijk op om zich actief te melden als het nodig is voor bijvoorbeeld een betalingsregeling als de persoon in kwestie de huur niet kan betalen in deze coronatijd of als er andere uitdagingen spelen.