Wintertijd Challenge weer groot succes

Het motto van afgelopen nacht ‘Gezonde spieren inzetten voor zieke spieren’ heeft in de Wintertijd Challenge Rijswijk en het Westland een opbrengst behaald van €6.772,00. Dit bedrag kan de komende dagen nog oplopen omdat de laatste sponsorgelden nog binnen moeten komen.

Op vier locaties van Optisport in Rijswijk en het Westland is er door ruim honderd deelnemers gesport voor kinderen met een spierziekte, met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Spieren voor Spieren. De locaties waren afgelopen weekeinde in de avond en nacht van 28 op 29 oktober geopend om te sporten voor het goede doel. In de Schilp in Rijswijk was er een volledig avond en nacht programma samengesteld. Er werd begonnen met een zwemdisco voor de kinderen. Ook was er een Aqua Bootcamp, Fitness en Waterkorfbal in samenwerking met korfbalvereniging Paal Centraal. Om vervolgens de nacht te eindigen met de Wintertijd Challenge van 02.00 uur (zomertijd) tot 02.00 uur (wintertijd).

Initiatiefnemer Martijn Groeneveld kijkt tevreden terug op de Wintertijd Challenge 2017. “Het motto: ‘Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren’ kwam op alle locaties goed naar voren, deelnemers wisten waar zij voor aan het sporten waren”. Met op alle locaties een team hebben echt met elkaar gezorgd voor zo’n groot bedrag voor onderzoek en uiteindelijke verbetering in het diagnosetraject voor kinderen met een spierziekte.

De dank gaat ook uit naar de vele sponsors die geholpen hebben dit evenement zo’n groot succes te maken, Drukkerij Riezebos, Venéco, Huszar (Delft), Brouwer Dakdekkers, Huykman & Duyvestein Orthopedische Schoentechniek, Livit.

De Wintertijd Challenge is een jaarlijks terugkerend, fondsenwervend sportevenement van Stichting Spieren voor Spieren.

Het geld dat wordt ingezameld tijdens deze nacht levert een rechtstreekse bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van de ruim 20.000 kinderen met een spierziekte in Nederland. Deze bijdrage is hard nodig want nog te veel kinderen overlijden op jonge leeftijd aan een spierziekte.