Winterkleding inzamelingsactie voor Oost-Europa en Afrika: 17 december in Rijswijk en Delfgauw

Op zaterdag 17 december van 09:00 tot 16:00 uur wordt een winterkledingactie voor arme mensen in Oost-Europa en Afrika georganiseerd. De inzameling wordt gehouden aan de Churchilllaan 1035 in Rijswijk en in de Vreedestraat 11 in Delfgauw. De opbrengst van de kleding wordt gebruikt voor noodhulp verschillende landen waar dit hard nodig is.

Oost-Europa en Afrika
Oekraïne, Roemenië, Moldavië in Europa; Ethiopië, Somalië en Oost-Kenia in Afrika. Naar deze landen gaat de ingezamelde kleding. Vanwege de armoede daar zitten mensen vaak zonder warme kleding in de winter. Daar wil Dorcas Hulp Delft en Haaglanden – de organisator van de inzamelingsactie – verandering in brengen.

Gevraagde kleding
Er wordt gevraagd om goede en warme jassen voor dames, heren en kinderen. Ook sjaals, handschoenen en mutsen worden op prijs gesteld. Verder zijn jassen, truien en broeken ook nodig. Babykleding en waterdichte schoenen kunnen ook gebruikt worden. Eigenlijk alle warme kleding dus.

Meer dan kleding
Maar, niet alleen kleding wordt ingezameld; tassen, riemen, keuken- en huishoudspullen en bedtextiel kunnen worden gebracht. Alle ingezamelde kleding en spullen zullen naar het sorteerdepot in de Lier gaan. Hier wordt het door vrijwilligers gesorteerd en verpakt, voordat het op de transport gaat naar Oost-Europa en Afrika.

Giften ook een mogelijkheid
De ingezamelde spullen dienen schoon, heel en gebracht in dichtgeknoopte plastic zakken te zijn. Verder is het ook mogelijk voor mensen die geen spullen te doneren hebben maar wel willen bijdragen om een gift te geven. Dit kan op het rekeningnummer NL35 RABO 1270 1041 36 van de RABO bank in Delft, ten name van Dorcas Hulp Delft en Haaglanden, onder vermelding van Winteractie.