Wim Dammers: ‘Vergankelijkheid is geen verval’

De jaarlijkse ledententoonstelling van de Vereniging voor beeldende kunst Amateurspalet is zaterdag geopend in de bibliotheek door Wim Dammers, de secretaris van de Historische Vereniging Rijswijk. Hij onthulde samen met Amateurpalet voorzitter Annemiek Verbrugh en in het bijzijn van de Wethouder van Cultuur, Marloes Borsboom, het winnende werk. Een schilderij van de hand van Hans van der Kraaij.

‘Vergankelijkheid/Verval’, het thema van de jaarlijkse ledenvergadering van Amateurspalet klinkt niet vrolijk, maar hoort bij het leven. De natuur kent in alles een periode van ontstaan, groei, bloei, verval en vervolgens nieuw leven. Elke fase kent zijn schoonheid, aldus Wim Dammers. Over het thema stelde hij dat vergankelijkheid iets anders is dan verval. “Oude gebouwen worden tegenwoordig opgeknapt en krijgen een nieuwe functie.” Als voorbeeld noemde hij de 150 jaar oude Van Nellefabriek in Rotterdam die nu zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

De tentoonstelling is vrij toegankelijk van maandag t/m zaterdag tijdens de openingstijden gedurende de maand december in de theaterzaal van de Bibliotheek, Eisenhowerplein 101 in Rijswijk. ‘s Zondags, 1e en 2e Kerstdag gesloten. Zie voor meer informatie: www.amateurspalet.nl

Foto’s: Wil Kouwer