Wie wordt dit jaar actiefste 65-plusser van Rijswijk

Ieder jaar organiseert de politieke beweging Wij. de Oud is Goud Award. Welke 65-plusser is het meest maatschappelijk actief in Rijswijk?

Meedoen
“Mensen die actief blijven deelnemen aan de maatschappij, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen, blijven langer gezond. Daarnaast vergroot deelname aan de samenleving het sociale netwerk. Een goede gezondheid en een goed sociaal netwerk verkleinen de kans op eenzaamheid, ook in tijden van Corona”, aldus Danny van Dam van Wij.

Prijs
De winnaar van de Oud is Goud Award krijgt de felbegeerde award en een check van 100 euro. Met de prijs wil Wij. Rijswijk laten zien hoe waardevol ouderen zijn voor de stad. Van Dam: “De genomineerden zijn stuk voorbeelden van mensen die, ongeacht leeftijd, hun steentje bijdragen aan een Rijswijk om trots op te zijn. Rijswijkers kunnen op de site van Wij. Rijswijk stemmen op de Rijswijker die volgens hen het meest maatschappelijk actief is. De publieksstemmen bepalen wie de publieksprijs wint. Naast de publieksprijs is er ook een juryprijs.”

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking van de Oud is Goud Award zal vanwege de coronamaatregelen dit jaar anders dan gebruikelijk plaatsvinden. Hierbij worden de coronaregels in acht genomen. Stemmen kan tot 31 december via wijrijswijk.nl/stem

Voorgaande edities
In 2019 werden Martin Jasper en Bram Sturm uitgeroepen tot actiefste ouderen. In 2018 was het Henk Holtkamp en in 2017, toen de Award nog de Henny van der Horst Bokaal heette, won Jaap Nieuwmans de prijs.