Wethouder proost samen met bewoners Bernardflat op nieuwe jaar

Dinsdagavond kwam wethouder Gijs van Malsen een bezoek brengen bij de Kerstafette van Welzijn Rijswijk in de Bernardflat in Steenvoorde. De bewoners proostten samen op het nieuwe jaar en genoten daarna van een heerlijk buffet.

Populaire viering
Meer dan 80 bewoners hadden zich aangemeld voor de nieuwjaarsviering en dat is volgens de initiatiefnemer typerend voor het enthousiasme van de bewoners. De eenzaamheid in Rijswijk is groot en speelt bij inwoners van alle leeftijden. Daarom prijst wethouder van Malsen het enthousiasme en de saamhorigheid van de bewoners: “Het is mooi om te zien dat de bewoners elkaar hier zo veel opzoeken en naar elkaar omkijken. Dat heeft een positieve impact: het brengt bewoners dichter bij elkaar en er kunnen nieuwe sociale contacten uit voortvloeien.”

Veel estafettes in de stad tegen eenzaamheid
Welzijn Rijswijk doet het hele jaar door veel op het gebied van Everdingen van inwoners om de eenzaamheid in de stad tegen te gaan. Zo worden de rest van het jaar Wijkestafettes georganiseerd door heel Rijswijk. Inwoners komen dan samen voor een kopje koffie, een barbecue of een borrel. “Ik hoop dat alle inwoners van Rijswijk elkaar komend jaar blijven ontmoeten, elkaar vaak opzoeken en naar elkaar om blijven kijken. Zo maken we er samen een mooi 2023 van!”, aldus de wethouder.