Wethouder Larissa Bentvelzen maakt kennis met dierenambulance Den Haag

Wethouder dierenwelzijn Larissa Bentvelzen heeft op donderdag 9 februari kennisgemaakt met de dierenambulance Den Haag en omstreken. In het Haagse Benoordenhout bracht ze een bezoek aan de standplaats van de Dierenambulance Den Haag, dat ook in de gemeente Rijswijk dieren in nood helpt. Ten slotte reed wethouder Larissa Bentvelzen zelf nog een rondje mee om kennis te nemen van hun werk.

Belangrijk
“Ik vind het belangrijk dat we er rekening mee houden dat dieren voor veel mensen een onmisbaar onderdeel zijn van hun leven: als maatje, maar ook als reden om samen in beweging te blijven door de dagelijkse wandelingetjes die je samen doet. Die gedachte zie je goed terug bij al het waardevolle werk van de vrijwilligers van de Dierenambulance.” blikt wethouder Larissa Bentvelzen terug op het bezoek.

Gemeentelijke taken
Wethouder Larissa Bentvelzen is blij dat ze zich kan bezighouden met Dierenwelzijn, dat sinds deze periode in haar portefeuille zit. ‘’Keuzes in het kader van dierenwelzijn raken veel gemeentelijke taken. Hoe je je parken inricht, wat je doet met de kades langs de Vliet en waar je bij nieuwbouwwijken al vanaf de tekentafel rekening mee moet houden: nadenken over mens en dier moet altijd onderdeel zijn van hoe je prettig woont en leeft in Rijswijk“ vertelt wethouder Larissa Bentvelzen.