Wethouder Jorke van der Pol bij pleeggezinnen

“Pleegouders zijn onmisbaar voor de samenleving. Als kinderen niet thuis kunnen wonen is het belangrijk dat er plek voor ze is in een pleeggezin”, vertelt wethouder Van der Pol. In het kader van de Week van de Pleegzorg bezoekt hij twee gastgezinnen.

Kinderen plek bieden die bij ze past
In Rijswijk sprak wethouder Van der Pol tijdens met een van de twee pleegmoeders over de mooie, maar ook moeilijke momenten die zij als pleegouder ervaart. In dit pleeggezin zorgen twee pleegmoeders samen voor drie pleegkinderen in de leeftijd van één tot en met zes jaar. Pleegmoeder Willeke vertelde de wethouder waarom het zo belangrijk is dat er pleegouders zijn en ook nieuwe pleegouders bijkomen, om kinderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen een plek te bieden in een pleeggezin dat het beste bij het kind past.Jorke: Meer pleegezinnen nodig

Meer pleegzinnen nodig
Wethouder Van der Pol: “Pleegouders zijn onmisbaar voor de samenleving. Als kinderen niet thuis kunnen wonen is het belangrijk dat er plek voor ze is in een pleeggezin. Een plek waar ze zich zo goed mogelijk thuis voelen, een pleeggezin of pleegouder die een kind kan bieden wat het nodig heeft. Om voor ieder kind de best passende plek te kunnen vinden zijn er, ook in Rijswijk, meer pleegouders nodig. Ik wil daarom iedereen die denkt hiervoor in aanmerking te komen, oproepen zich op te geven. U kunt echt het verschil maken.”