Wethouder Van Hemert opent Open Dag G-Korfbal bij Refleks

Zaterdag 26 augustus werd door een mooie worp op de korf, de open dag van het G-Korfbal door wethouder René van Hemert geopend. “Het plezier spat van hun gezichten af en dan met name wanneer ze gescoord hebben” zei wethouder van Hemert wanneer hij als allerlaatste eindelijk de bal in de korf schoot. Deze en vorige zaterdag hield Korfbalvereniging Refleks hun open dagen voor mensen met een beperking. Een mooie opkomst met deelnemers uit verschillende leeftijdscategorieën en beperkingen. En dat is precies de bedoeling. Een mix van deelnemers die ondanks hun beperking willen sporten. Dat dit een andere aanpak van begeleiding nodig heeft is duidelijk en dat is ook de uitdaging.

Eugene van den Berg heeft ervaring met het opzetten en begeleiden van G-teams binnen een reguliere korfbalvereniging. Bij het starten van een team wordt er geïnventariseerd welke beperkingen er zijn en op welk niveau. Aan de hand daarvan gaan we aan de slag. Dit doen we in een rustig tempo, waarop plezier op de voorgrond staat. Wethouder van Hemert is trots op Korfbalvereniging Refleks, dat zij ook deze leden met open armen ontvangen en zo maatschappelijk willen bijdragen aan een gezonde, sportieve en sociale omgeving.

Voorzitter Marcel van Lith zei dat we op dit moment bijna genoeg aanmeldingen hebben om een team te vormen. Graag zien we nog meer aanmeldingen want iedereen met een beperking is welkom. Ook mensen die aan een rolstoel gebonden zijn kunnen wij laten korfballen, op het verharde gedeelte en in de sporthal. “De mensen van de vereniging staan in de startblokken om aan de slag te gaan. Hoe eerder hoe beter. We streven er niet naar een team dat direct in een competitie gaat spelen, maar juist om met elkaar het plezier van sporten te beleven. We zijn niet voor niets de gezelligste vereniging van Rijswijk!”