Wethouder Borsboom opent hondenuitlaatgebied Endezant

Onder gejoel en applaus opende Wethouder Marloes Borsboom het grote hondenuitgebied op Endezant, gelegen naast de Schaapweg.
De afgelopen weken werden er hekken geplaatst waardoor honden niet meer de straat op kunnen en dat geeft een veilig gevoel bij de hondenbezitters. Zij zijn dan ook ingenomen met deze voorziening en de belangstelling is zo groot dat er van buiten de wijk nu ook veel nieuwe bezoekers uit Rijswijk en Den Haag op het gebied zijn afgekomen gelet op de waarnemingen van omwonenden.

Juist de omwonenden, met ondersteuning van de bewonersvereniging hadden eerder kenbaar gemaakt om geen hekken te plaatsen vanwege de verstoring van de ecologische zone. De gemeente hier geen overleg over gevoerd, waardoor vele bewoners aanwezig waren met protestborden.

Het gebied zou nu niet meer op normale wijze toegankelijk zijn voor minder validen. De hekken zijn voorzien van zware deurdrangers, die enige kracht vragen om het hek te openen. Wijkagent Marien den Brabander hield tijdens de opening een toeziend oog en hield de voor -en tegenstanders gescheiden.