Werkzaamheden sportpark Elsenburg van start gegaan

Donderdag zijn de werkzaamheden voor het vernieuwde Sportpark Elsenburg in Rijswijk gestart. Wethouder Björn Lugthart gaf het startschot in het bijzijn van alle betrokken partijen. Met de nieuwe inrichting van het sportpark wordt er ruimte geboden voor het beoefenen van vier olympische sporten.

Langgekoesterde wens
De Rijswijksche Hockey Club (RHC), de Rijswijkse Wieler Vereniging De Spartaan en de Fietscrossclub Rijswijk vinden hun thuis op sportpark Elsenburg. Door de realisatie van het vernieuwde sportpark gaat een lang gekoesterde wens van de verenigingen en de gemeente gaat hiermee in vervulling.

De nieuwste technieken
De nieuwe inrichting van het park biedt voldoende ruimte voor alle sporten. Er wordt een extra hockeyveld aangelegd en alle hockeyvelden worden uitgebreid met een permanent waterbed. De lichtinstallatie op het wielerparcours wordt vernieuwd met goede (led) verlichting en er wordt een volwaardig mountainbike– en veldrijparcours en fietscrossterrein aangelegd.

Multifunctioneel
Daarnaast worden de mogelijkheden verkend voor de bouw van een multifunctionele accommodatie op het park, waar behalve de sportverenigingen ook andere instellingen gebruik van kunnen maken. Daarbij kan gedacht worden aan kinderopvang en ontmoetingsruimten voor de wijk.

Mijlpaal voor wethouder
Wethouder Sport Björn Lugthart: “We kunnen nu echt aan de slag om van sportpark Elsenburg een prachtig, volwaardig en toekomstbestendig sportcomplex te maken! Ik ben heel trots op het feit dat we dit samen met alle partijen voor elkaar hebben gekregen. We hebben straks een mooi nieuw ingericht park waar er voor iedereen weer voldoende ruimte is om zijn sport optimaal te kunnen beoefenen. En waarmee we tevens de mogelijkheid bieden om de locatie een multifunctioneel karakter te geven, met ruimte voor voorzieningen voor de omliggende wijken. Als snelst groeiende stad van Nederland verdient Rijswijk dat!”

Begin 2022 kan het volledig vernieuwde sportpark in gebruik genomen worden.