Wens gemeente: Meer toiletten beschikbaar bij hoge nood

Iedereen kent dat gevoel: onderweg opeens naar de wc moeten, maar niet weten waar er één is. Je kan ze vinden op één van de gratis apps op de smartphone downloaden, zoals de HogeNood-app. De gemeente Rijswijk ziet het aantal toiletten graag toenemen.

Op veel plaatsen al toilet
De toiletten in gemeentelijke en andere openbare gebouwen zijn beschikbaar. In horecazaken, supermarkten en tankstations kan je meestal ook op het toilet, soms wel tegen betaling. Maar mensen kunnen gelukkig ook in steeds meer winkels en bedrijven terecht.

Vind overal een toilet
Wie bij hoge nood een toilet moet opzoeken, maar niet weet waar er eentje te vinden is, kan hiervoor één van de gratis apps op de smartphone downloaden, zoals de HogeNood-app. Deze app stippelt de snelste route voor u uit. Ook laat de app zien of een toilet openbaar of betaald is, wat de openingstijden zijn en om wat voor soort toilet het gaat. Handig als je bijvoorbeeld een rolstoeltoegankelijke wc nodig hebt. De toiletten in de gemeentelijke en andere openbare gebouwen zijn onlangs in deze app toegevoegd.

Stel je toilet beschikbaar
Het aantal beschikbare toiletten ziet de gemeente graag toenemen. Winkeliers en andere ondernemers in Rijswijk die hun toilet beschikbaar willen stellen, kunnen deze toevoegen aan de app. Wie geen smartphone heeft, kan op www.rijswijk.nl/inwoners/producten/openbaretoiletvoorzieningen meer informatie vinden.