Welzijn van dier en bewoners centraal bij Rijswijk Ponyweide

In de Rijswijkse Presidentenbuurt is sinds 2017 de Stichting Rijswijk Ponyweide actief. De Stichting is opgericht om het welzijn van de, destijds al aanwezige, dieren in de wijk te bevorderen, maar daarnaast ook om de bewoners meer met de wijk en elkaar betrokken te laten zijn. Met dat doel werden er op nationale feestdagen zoals Koningsdag, maar bijvoorbeeld ook op Burendagen al (kinder)activiteiten georganiseerd.

Kerstactie in de wijk
“Met een select groepje vrijwilligers uit de wijk zorgen we voor het welzijn van de pony’s en schapen, maar organiseren daarnaast ook van alles om inwoners en vooral kinderen betrokken te houden bij het werk dat we doen,” vertelt initiatiefnemer Maurice Goudsmith aan Rijwijk.tv. “Om de inwoners te bedanken voor hun steun en betrokkenheid gaan we de bewoners binnenkort bedanken met een presentje. We organiseren op zaterdag 19 december een leuke kersttocht met de pony’s door de wijk waarbij we dus die presentjes uitdelen,”

Sponsors en vrijwilligers
Ook de Stichting Rijswijk Ponyweide kan alleen maar bestaan door hulp van vrijwilligers maar ook sponsering. Maandelijks doneren enkele sponsors een bijdrage aan de stichting om zo het voorzetten ervan te garanderen. Wilt u zelf een bijdrage leveren, meld je dan aan op de Facebook-pagina van Ponyweide Rijswijk of kijk op https://rijswijkponyweide.jimdofree.com.