Wellantcollege Rijswijk wordt een Eco-school

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Wellantcollege Rijswijk en op 29 september mag het zich officieel een Eco-school noemen. Eco-school is het internationale keurmerk voor duurzame scholen.

In februari 2014 ging Wellantcollege Rijswijk de uitdaging aan en na 2,5 jaar is nu het moment aangebroken om op 29 september om 12.00 uur de Groene Vlag in ontvangst te nemen van Eco-schools Nederland. Dit gebeurt in bijzijn van wethouder Marloes Borsboom van gemeente Rijswijk. De Groene Vlag is het symbool van een duurzame school.

Duurzaamheid is een speerpunt van Wellantcollege, die in Rijswijk mbo-opleidingen Food, Outdoor Design, Indoor Design, Dierverzorging, Bloem & Design, Hovenier en Stedelijk Groen aanbiedt.

Een diversiteit aan duurzaamheidsprojecten ligt ten grondslag aan het behalen van dit internationale keurmerk. Op het buitenterrein van Wellantcollege aan de Huis te Landelaan 2 is goed zichtbaar hoeveel er al aan duurzaamheid is gedaan. Om een paar voorbeelden te noemen: er is een duurzame loods geplaatst die opgebouwd is uit Platowood, het asfalt eromheen is vervangen door waterdoorlatend klinkerbestrating en er zijn wadi’s aangelegd.

Binnen het schoolgebouw heeft het Wellant Eco-team, bestaande uit studenten en docenten, ook de nodige aanpassingen doorgevoerd. Gescheiden afval, toepassing van gerecycled materiaal in praktijklessen en continue aandacht in de lessen voor duurzaam doen en denken zorgen voor een sfeer op school die duurzaamheid uitstraalt. Daarnaast is er een prachtige omsloten binnentuin die, ontworpen én aangelegd door de studenten Outdoor Design, geheel duurzaam van opzet is.

En dat is nog niet alles: deze zomer is het dak van Wellantcollege Rijswijk voorzien van maar liefst 314 zonnepanelen, waardoor deze locatie nu volledig zelfvoorzienend is in energie.