‘Welkom in het Wilhelminapark’

De eerste zomerse dagen zijn een feit, het Rijswijkse het Wilhelminapark in Rijswijk  wordt druk bezocht om te BBQ-en. “Helaas laten bezoekers BBQ sets, kolen, borden, bekers, blikjes, plastic zakjes gewoon achter”, aldus Larissa Bentvelzen (Beter voor Rijswijk) en Marc Weterings (RijswijksBelang).

Na bezoek schoon achterlaten
Vorig jaar rond om deze tijd is hier al eerder aandacht voor gevraagd tijdens de Forum vergadering door BvR, toen is er actie ondernomen. Beide raadsleden hebben nu opnieuw vragen gesteld. Zij vinden dat bezoekers de Rijswijkse parken schoon achter moeten laten. Ze willen ook dat er actie wordt genomen.

Schoonteam kost belastinggeld
“Nu dagelijks een schoonmaakteam te sturen op de kosten van de belasting betaler om het achtergelaten afval op te ruimen is niet de juiste oplossing”, vinden ze. Ze willen weten wat de  kosten zijn van het ‘extra’ schoonmaakbeurt van de parken”.

Laat Handhavers grotere rol krijgen
Liever willen ze dat handhaving hier een grotere rol gaat spelen om vervuilers van de parken strenger aan te pakken en als dat niet helpt  willen ze dat de gemeente een BBQ verbod instelt voor parken in Rijswijk.