Vrouwenlandschappen van Mary Bezembinder in Arti-Shock

Mary Bezembinder viert deze maand haar 70ste verjaardag. Ze is dan ook bijna 50 jaar actief als kunstenaar én lid van kunstenaarsvereniging Arti-Shock. Aanleiding voor een overzichtstentoonstelling, die laat zien hoe ‘vrouwenlandschappen’ de rode draad vormen in Bezembinder’s gehele oeuvre. De jubileumexpositie is van zondag 17 sept. t/m 5 okt. 2017 voor iedereen toegankelijk in galerie Arti-Shock.

“Sinds mijn afstuderen aan de Vrije Academie in de jaren 70 ben ik met veel plezier en werkzaam als kunstenaar”, vetelt kunstenares Mary Bezembinder. “Op dit moment ligt mijn passie voornamelijk bij het maken van sculpturen van steen (marmer) en hout en in het schilderen in olieverf. Vrouwelijke bewustheid, intimiteit en vitaliteit zijn kenmerkende thema’s in Bezembinder’s leven en werk. Haar oeuvre straalt een levenslustige eigenheid uit. Bezembinder maakt ‘kunst van binnen uit’. Met voor haar werk kenmerkende vormen schept zij ‘vrouwenlandschappen’, waarin de vrouw zichzelf beziet, bevoelt en beleeft in al haar aspecten. Ook in haar beeldend werk zijn deze ‘vrouwenlandschappen’ terug te vinden in de synergie tussen steen en hout, hard en zacht.

De feestelijke opening van de tentoonstelling is op zondag 17 september om 15.00 uur. Galerie Arti-Shock is gevestigd in Schoolstraat 26 (hoek Kerkstraat) in Oud Rijswijk. De expositie is geopend van zondag 15 september t/m donderdag 5 oktober 2017 (woe-/do-/vrij 13-17u, za 11-16u, zo 14-17u). Toegang is gratis. Naast de getoonde werken is ook werk uit de gevarieerde stock te koop. Meer info is te vinden op: arti-shock-rijswijk.nl.