Vrijwilligerscentrum Rijswijk heet vanaf nu Rijswijk Doet

Het Vrijwilligerscentrum Rijswijk, dat gevestigd is in wijkcentrum Stervoorde gaat vanaf nu door het leven als Rijswijk Doet. Deze nieuwe naam werd woensdag onthuld door wethouder Johanna Besteman. Rijswijk Doet wil met een nieuwe actieve naam laten zien dat ze er zijn voor alle organisaties en vrijwilligers.

Oprechte waardering voor vrijwilligers
Johanna Besteman: “De afgelopen tijd werd het weer heel duidelijk hoe zeer vrijwilligers nodig zijn. Zij zijn het cement van de samenleving en zorgen ervoor dat inwoners zich thuis kunnen voelen in Rijswijk. De afgelopen periode was zwaar voor iedereen. Maar ook met 1,5 meter afstand kun je veel doen. Dankzij meer dan 200 vrijwilligers in Rijswijk konden vele activiteiten doorgang vinden. Ik spreek mijn oprechte waardering uit aan alle vrijwilligers die onze stad rijk is.”

Vraag om vrijwilligers groeit
Rijswijk Doet speelt in op de groeiende vraag naar klussen met de nieuwe vacaturebank Korte Klussen. Speciaal voor mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen, maar niet altijd op een vast moment het werk kunnen doen. Of juist eenmalig mee willen werken, zoals bij het Strandwalfestival. De korte klussen zijn bij uitstek geschikt om te ontdekken of vrijwilligerswerk iets voor jou is.