Vrijwilligers leren grenzen stellen in nieuwe cursus

Een van de opvallende nieuwe trends benadrukt het belang van het stellen van grenzen in vrijwilligerswerk. Om hierop in te spelen, wordt er een gratis workshop met als thema ‘Grenzen Stellen’ georganiseerd. Deze workshop is bedoeld voor vrijwilligers die soms moeite hebben met het assertief aangeven van hun grenzen, vooral wanneer ze ‘nee’ moeten zeggen.

Conflictsituaties
De workshop, gepland voor dinsdag 20 februari, belooft een actieve sessie te worden waar vrijwilligers leren hoe ze beter om kunnen gaan met uitdagende situaties. Deelnemers krijgen inzicht in assertief gedrag, effectief grenzen stellen en omgaan met conflictsituaties. De workshop vindt plaats van 10:00 tot 12:00 uur in de Groene Zaal in Stervoorde, Rijswijk. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, aanmelden kan via info@rijswijkdoet.nl.

Vrijwilligersactie
Bovendien roept NLdoet organisaties op om deel te nemen aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland op 15 en 16 maart 2024. NLdoet brengt duizenden maatschappelijke organisaties samen om vrijwilligerswerk in de schijnwerpers te zetten en nodigt iedereen uit om een dag iets waardevols voor een ander te doen. Het evenement biedt organisaties de kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en hun impact op de samenleving te tonen. Organisaties kunnen hun activiteiten aanmelden op NLdoet.nl.

Vrijwilligers campagne
Tot slot wordt er een herhaalde oproep aan organisaties in Rijswijk gedaan om campagnemateriaal voor vrijwilligerswerving te verspreiden. De setjes, bestaande uit posters, flyers en ansichtkaarten, kunnen besteld worden door contact op te nemen via info@rijswijkdoet.nl. Het materiaal is ontworpen om de campagne voor nieuwe vrijwilligers te ondersteunen en kan op locatie worden verspreid.