Vrienden van Mappa Mondo schenken speeltoestellen

Het kinderhotel Mappa Mondo in Rijswijk heeft enkele prachtige aanpaste speeltoestellen kunnen kopen van een forse donatie door de Vrienden van Mappa Mondo Haaglanden. Samen met enkele kinderen nam de Rijswijkse wethouder Björn Lugthart de speeltuin donderdagmiddag in gebruik door een lint los te trekken onderaan een van de speeltoestellen. Veel van de speeltoestellen zijn ook geschikt voor kinderen die in een rolstoel zitten. Zo is er een draaimolen waar kinderen met rolstoel en al in kunnen.

In het kinderhotel verblijven ernstig zieke of gehandicapte kinderen, die voor korte of wat langere tijd komen logeren. Voor hen is 24-uurs zorg beschikbaar, en die zorg is veelal zeer intensief: in sommige gevallen zelfs een-op-een. In de tuin van Mappa Mondo waren al wel enkele speeltoestellen, maar die waren niet geschikt voor kinderen die zelf niet kunnen lopen.

De Vrienden van Mappa Mondo hebben bijna 40.000 euro ter beschikking gesteld voor het inrichten van de speeltuin, die zowel aan de voor- als aan de achterkant van het huis is gelegen. Een fors bedrag, dat aanvankelijk bijeen was gebracht om een deel van de verzorgingskosten van de logeerkinderen te kunnen betalen, maar dat is niet meer nodig, omdat hiervoor een nieuwe regeling is afgesproken met de zorgverzekeraars.

Wethouder Lugthart draaide samen met enkele kinderen opgewekt mee met de draaimolen. Hij toonde zich erg enthousiast over de aangepaste speeltuin. “Gisteren openden we het nieuwe wijkpark in De Strijp, waar ook allemaal nieuwe speeltoestellen zijn gekomen, en toen dacht ik nog: ja, kinderen met een beperking hebben daar natuurlijk niet zoveel aan. Schitterend dat de kinderen hier wel lekker kunnen spelen.”

.

.

.

.