Voorstel betaald parkeren Wilhelminapark kent geen meerderheid

Vooral op zonnige dagen wordt het Wilhelminapark bezocht door veel bezoekers. Het parkeerterrein staat op deze dagen vaak vol met mensen die komen recreëren in het park. Ger Kruger van Beter voor Rijswijk diende tijdens de raadsvergadering van donderdag het verzoek in om parkeren in het park te reguleren met een betaalde zone.

Betaald parkeren niet ongebruikelijk
“Het is niet ongebruikelijk dat betaald parkeren wordt ingesteld in gebieden waar veel mensen gratis recreëren. Bovendien kunnen de inkomsten worden gebruikt voor het realiseren van betere stallingsmogelijkheden voor fietsers zodat bezoekers worden aangemoedigd om het park met de fiets te bezoeken”, aldus Kruger.

Eerste uur gratis
Kruger vindt wel dat het eerste uur gratis moet kunnen zijn zodat dagelijkse bezoekers niet te maken krijgen met extra kosten. Hierbij kan overwogen worden het parkeren het eerste uur gratis te maken zodat de vele dagelijkse
bezoekers niet worden geconfronteerd met extra kosten.

Probleem wordt verlegd
Tinus Kaffa van Wij. Rijswijk denkt dat we het waterbed effect gaan krijgen als bezoekers van het Wilhelminapark gaan laten betalen. “Bezoekers van het park gaan dan straks parkeren in Parkrijk of andere plekken in RijswijkBuiten.” Verantwoordelijk wethouder Armand van de Laar geeft aan dat dit mogelijk kan gebeuren en dat het misschien zelfs wel een idee kan zijn voor de bewoners van omliggende gebieden maar dat de raad de keuze moet maken.

Nipte minderheid zorgt ervoor dat parkeren gratis blijft
Met 15 stemmen voor en 16 stemmen tegen heeft dit voorstel het net niet gehaald.