Voorburgs festival biedt alternatief voor afgelast Tong Tong Fair

De organisatie van het Voorburgse festival A Walk Downtown in Voorburg, trekt zich het lot aan van de zwaar teleurgestelde bezoekers van de geannuleerde Tong Tong Fair in Den Haag. Op zondag 2 juni, aanvankelijk de laatste dag van de Tong Tong Fair, organiseren zij in samenwerking met een grote groep vrijwilligers die al jarenlang betrokken is bij de Tong Tong Fair, een eenmalig alternatief onder de naam : Pasar Siang Kecil.

Eén dag feest
Dit evenement gaat van 13:00 tot 19:00 plaatsvinden op het Stationsplein in Voorburg en is gratis toegankelijk. Er is Indisch eten van o.a. restaurant Poetri Ajoe en er kan gedanst worden op live muziek van drie bands met Indische roots, die ook bij het evenement op het Malieveld op zouden treden.

Teleurstelling goedmaken
Organisator Dave Fisser van A Walk Downtown laat weten: “Wij organiseren 31 mei en 1 juni twee grote feestavonden op het Stationsplein in Voorburg met o.a. Berget Lewis en Lee Towers. Aanvankelijk zou er 2 juni een evenement plaatsvinden van de plaatselijke muziekschool, maar dat werd afgezegd. De vergunning is er en de volledige infrastructuur staat er die dag nu ongebruikt. Toen wij hoorden van de teleurstelling bij de vele vrijwilligers, muzikanten en bezoekers van de Tong Tong Fair besloten wij het terrein kosteloos beschikbaar te stellen aan een groep muzikanten en vrijwilligers die toch graag een alternatief willen organiseren”.

Indische cultuur levend houden
Stella Makadoero, is één van die toegewijde vrijwilligers en initiatiefnemers van dit alternatieve evenement en neemt de inhoudelijke programmering voor haar rekening. “Wij zijn vastberaden om de Indische cultuur levend te houden en hopen daarmee anderen te inspireren allemaal naar Voorburg te komen op 2 juni. Op deze manier kan de grote Indische gemeenschap in Den Haag e.o. elkaar toch nog feestelijk ontmoeten dit jaar, in de hoop dat er volgend jaar een doorstart komt”.

Apart initiatief
De organisatie van A Walk Downtown laat wel weten op geen enkele wijze te maken te hebben met de financiele perikelen rondom de Tong Tong Fair en dat dit een eenmalig evenement betreft. “Wij hopen dat de Tong Tong Fair volgend jaar gewoon weer in volle glorie terugkeert waar deze hoort, namelijk op het Malieveld in Den Haag”

Foto: Denhaag.com