‘Het voelt als thuiskomen na een vakantie’

Na 42 jaar komt de van origine Rijswijkse ondernemer Hans van der Bijl terug naar zijn stad. Hans en zoon Roy zijn neergestreken met Vakgarage Van der Bijl in de Harbouw Village. Zaterdagavond verrichte wethouder René van Hemert de officiële openingshandeling door met druk op de knop een videoshow te starten. Met een overzicht van ruim 40 jaar Autobedrijf Van der Bijl. In deze show wordt afscheid genomen van Autobedrijf Van der Bijl Den Haag en gaat het bedrijf officieel door onder de naam Vakgarage Van der Bijl op de nieuwe locatie in Rijswijk.

Net van de MTS wilde Hans een autobedrijf beginnen. Door gebrek aan een geschikte ruimte in Rijswijk, week hij uit naar Den Haag en daar bleef hij. “Ik nu had de keus te stoppen, maar ik ben niet een persoon om achter de geraniums te zitten Toen zagen we het bouwplan voor de bedrijfsruimten in Harbouw Village. Ja, dan ga je nadenken en rekenen. Er komt veel op je af. Maar blij zijn we blij. Het voelt alsof we na een vakantie van twee weken weer thuiskomen. Alleen bij ons duurde het 42 jaar.

Wethouder Van Hemert is trots dat dit bedrijf voor Rijswijk heeft gekozen. Vakgarage Van der Bijl heeft innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo is er een nieuwe generatie remmentestbank, die uiterst zorgvuldig meet, maar ook signaleert als een remschuif niet vlak is. Goede remmen zijn belangrijk voor de veiligheid. Ook ligt het hele dak vol met zonnepanelen waardoor ze voor het grootste deel hun eigen stroom opwekken.

Wethouder Van Hemert benadrukte dat Harbouw Village een bruisende bedijfslocatie is geworden met een veelheid aan activiteiten. De opzet is zo succesvol, dat aan de rand van RijswijkBuiten ook een vergelijkbaar complex wordt gebouwd waarvan op twee na alle panden alweer zijn verkocht.