Vijf Rijswijkers zijn bedankt door de Koning

In een volle Rijswijkse Schouwburg speldde burgemeester Michel Bezuijen vanochtend – namens de Koning – vijf Rijswijkers een lintje op. Behorend bij de Koninklijke Onderscheiding ‘lid in de Orde van Oranje-Nassau’ die zij kregen. “Rijswijkers die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Die bijdragen aan de glans van Rijswijk. Niet alleen een ‘dank je wel’ van de Koning, maar van heel Rijswijk”, aldus de burgemeester.

Zelf een kandidaat nomineren
Hij vertelde de aanwezigen dat iedereen kandidaten kan nomineren voor de jaarlijkse koninklijke onderscheidingen. Ken je iemand die zich belangeloos en heel bijzonder heeft ingezet, meldt het dan bij het secretariaat van de burgemeester.

Bijzonder dit jaar een echtpaar, de heer en mevrouw Van Dijk, dat beiden Lid in de Orde van Oranje-Nassau zijn geworden. Met name voor het Rijswijkse zwemmen hebben zij zich meer dan 40 jaar ingezet. Bij de zwemverenigingen als trainer en vraagbaak, maar ook bij internationale zwemwedstrijden.

De heer Francissen was jarenlang actief voor het Rode Kruis. Ook organiseerde hij benefietconcerten waarbij de opbrengst naar Indonesië of vluchtelingen in Rijswijk ging. Als voorzitter van “Kunst ter Plekke” was hij nauw en actief betrokken bij het tweejaarlijks evenement.

De heer Hauser is vrijwilliger bij de Benedictus- en Bernadettekerk . Als voorzitter van de Bouwcommissie en als lid van de Beheerraad zet hij zich op diverse fronten in voor het (vernieuwde) kerkgebouw. Ook is hij al jaren vrijwilliger bij de Voedselbank, deel t pakketten uit, praat en begeleidt de mensen.

De heer Van der Klundert is al ruim 25 jaar actief betrokken bij Buurt- en Speeltuinvereniging Inter Amicos. Onder zijn leiding werden de jubileumfeesten met grote sport- en speldagen georganiseerd. Zoals een 24-uurs marathon schommelen waar de opbrengst naar zusterstad Condega in Nicaragua ging.