Vieze lucht, Rijswijk op de tweede plaats

Een tweede plaats is vaak iets om trots op te zijn. Maar níet als het gaat om vieze lucht. Want Rijswijkers ademen met zijn allen heel vieze lucht in. Alleen in Rotterdam is de luchtkwaliteit nóg slechter! Hoe erg is dat? Kunnen we daar iets tegen doen? Daarover organiseert GroenLinks Rijswijk een informatieavond op maandag 19 juni van half 8 tot half 10 ’s avonds in Paviljoen Te Werve.

De gezondheidsrisico’s van luchtvervuiling zijn veel groter dan menigeen weet. Vervuilde lucht vergroot de kans op hart- en vaatziekten, longaandoeningen en kanker. Het staat ook in de top 3 van veroorzakers van ziekte en sterfte in Nederland, samen met roken en overgewicht. Vooral kinderen en oudere mensen hebben last van luchtvervuiling.

Sprekers zijn Amber Hensema, zij deed jarenlang onderzoek bij TN) naar luchtkwaliteit. Carla Brouwer van het Longfonds vertelt uit eigen ervaring over wat luchtvervuiling voor haar leven betekent. Ook Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid voor GroenLinks met luchtkwaliteit in haar portefeuille, voert het woord. Er is ruime mogelijkheid mee te praten over mogelijke oplossingsrichtingen.