[VIDEO] Spooronderdoorgang RijswijkBuiten geopend

Vrijdagmiddag werd de spooronderdoorgang bij RijswijkBuiten geopend. De onderdoorgang zorgt voor een veilige verbinding tussen Parkrijk en Pasgeld voor de auto’s, fietsers en voetgangers.

Veiliger voor verkeersdeelnemers
Tot voor kort was er een bovengrondse spoorovergang, maar die is nu afgesloten. De bouw van de spooronderdoorgang is in november 2019 van start gegaan en is na al die maanden eindelijk af. De reden van de spooronderdoorgang is voornamelijk de veiligheid, maar ook komen er vier sporen in plaats van de twee die er nu liggen.

Tijdelijke omleiding fietsers en voetgangers Laan van ’t Haantje
In de nabijheid van spooronderdoorgang RijswijkBuiten wordt momenteel hard gebouwd aan deelgebied Parkrijk. In verband met de tijdelijke aanvoer van bouwmaterieel via de Laan van ’t Haantje worden fietsers en voetgangers van én naar spooronderdoorgang RijswijkBuiten na openstelling van de tunnel tot naar verwachting eind oktober 2021 omgeleid via de Keizersmantelstraat in Parkrijk. Het fiets- en voetpad aan de Laan van ’t Haantje wordt na afronding van de bouwwerkzaamheden, naar verwachting in oktober 2021, aangelegd. Ter plekke is de omleidingsroute met gele borden aangegeven. Kijk voor meer informatie over de tijdelijke omleiding op www.rijswijkbuiten.nl/werkzaamheden.