[VIDEO] Ruud Molenaar heeft Rijswijk in zijn hart gesloten

Rudolf Molenaar, een welbekend persoon in Rijswijk, is overal te vinden. Elke middag drinkt hij even een bakje koffie bij het Huis van de Stad. Rudolf houdt van Rijswijk en is daarom ook elke dag op stap als vrijwilliger om Rijswijk een stukje mooier te maken.

Vrijwilligerswerk
Rudolf heeft al al het vrijwilligerswerk in Rijswijk wel eens geprobeerd. Helpen bij de avondvierdaagse of verkeersregelaar zijn, hij deed het allemaal. Inmiddels doet hij niet meer de hoeveelheid vrijwilligerswerk die hij eerst deed, maar dat maakt hem niet uit, want met elk beetje vrijwilligerswerk maakt hij Rijswijk weer een stukje mooier.

“Ik ben van plan nooit meer weg te gaan”
Rudolf woont al bijna zijn hele leven in hetzelfde huis. Dit huis, dat eerst van zijn ouders was, brengt veel herinneringen met zich mee. “Ik ben hierin opgegroeid en ben van plan nooit meer weg te gaan,” aldus Rudolf. Het huis, dat inmiddels van hem is, staat vol met allerlei model auto’s.

“Kijk ma!”
Ook is Rudolf dankbaar voor alle mensen die hem volgens hemzelf “beschermen” in Rijswijk. Net als hoe hij zijn moeder beschermde en de trap op en af dragen toen zij ziek werd. “Soms denk ik kijk ma, wat ik allemaal doe voor de hele gemeente.”

Bekijk de video hieronder voor het verhaal van Rudolf.