[VIDEO] Rocsys wint Rijswijkse VVD Ondernemersprijs 2022

Op maandagavond 19 december won Joost van der Weijde, oprichter van Rocsys, de Rijswijkse Ondernemersprijs 2022 tijdens het jaarlijkse oliebollentreffen. Het oliebollentreffen werd dit jaar gehouden bij Paviljoen te Werve in Rijswijk.

Ontwikkeling van Rijswijk
Ondernemers die kans willen maken op de ondernemersprijs moeten een belangrijke bijdrage geleverd hebben aan het economische klimaat van Rijswijk, een stabiele werknemer zijn of een bedrijf die door zijn activiteiten een nationale of internationale positieve uitstraling voor Rijswijk genereert. De VVD Rijswijk heeft zich net als vorig jaar voor de nominatie deskundig laten adviseren door de BBR.

Rocsys
Rocsys is een jonge innoverende onderneming dat in 2019 is gestart in Delft,  maar sinds juni 2021 gevestigd is aan de Delftweg 65 in Rijswijk. De onderneming ontwikkelt betrouwbare autonome laadoplossingen door het combineren van technologieën zoals soft robots en computer vision. Het gaat hierbij om innovaties die handmatig in-en uitpluggen bij elektrische voertuigen overbodig maakt en volledig automatiseert doormiddel van een robot die door dit bedrijf is ontwikkeld en geproduceerd wordt.