[VIDEO] Rijswijkse organisaties zetten zich in voor een Sint voor iedereen

Voor kinderen zijn de weken voor Sinterklaas in grote spanning en kijken uit naar pakjesavond. Helaas geldt dit niet voor alle kinderen. Sommige gezinnen hebben een dermate laag inkomen, dat Sinterklaas niet langskomt.

Niet tussen wal en schip
Om te voorkomen dat kinderen denken dat ze niet lief zijn geweest, werken ook dit jaar het Financieel Netwerk Rijswijk, KEI Rijswijk, Don Bosco, PGR Diaconie, de weggeefwinkel, Welzijn Rijswijk, de Rijswijkse uitdaging en Sintvoorieder1 samen om Rijswijkse kinderen een speciaal Sinterklaasfeest te bezorgen.

Ieder kind een cadeautje 
Ieder kind krijgt 4 a 5 kleine cadeautjes in een pakje: een leesboek, een spelletje maar ook een leuk cadeautje om mee te slepen zoals een knuffel of een pop. Gezinnen die een mooi Sinterklaasfeest eigenlijk niet kunnen veroorloven, kunnen dus rekenen op hulp van dit project. Want alle organisaties vinden: Ieder kind verdient een cadeautje met Sinterklaas.

Waar komt het nieuwe pakhuis van Sinterklaas?
Sintvoorieder1 zet zich al jaren in voor kinderen van arme gezinnen. Het pakhuis in Leidschendam begint met 12.000 cadeautjes per jaar te klein te worden. De organisatie zoekt naar een nieuw onderkomen en vraagt iedereen uit te kijken naar een mooie nieuwe locatie in de regio Haaglanden.