[VIDEO] RHC-trainer Dirk Wils over gewonnen finale Silver Cup

Vorig weekend sleepte de Rijswijksche Hockey Club de felbegeerde Silver Cup in de wacht. In Oss werd er met 3-1 gewonnen van HC AthenA uit Amsterdam. RHC-trainer Dirk Wils was enorm tevreden over de prestatie van zijn mannen: “Ik ben ontzettend blij met de overwinning, mijn complimenten aan de jongens!”

Groot feest
Thomas de Haan, Robert van der Elst en Jorijn Poort scoorden de doelpunten namens RHC. Na de wedstrijd was het een en al feest, onder andere samen met de vele fans die helemaal waren meegereisd met het team. “Het was een hele onrustige namiddag en avond. De jongens weten wel hoe ze een feestje moeten vieren”, grapte Wils.

Twee keer is scheepsrecht
Dat feestje was overigens meer dan terecht. Vorig seizoen haalde RHC eveneens de finale. Die werd echter niet winnend afgesloten. “Dat geeft de jongens net wat meer energie. Die ervaring die zij hebben opgedaan vorig jaar is zeker van pas gekomen.”

Gold Cup
Nu de Silver Cup binnen is mogen de mannen van Wils volgend jaar uitkomen in de Gold Cup. Dat is het hoogste bekertoernooi van Nederland. In de competitie is er voor RHC niets meer om voor te spelen. Tijdens de laatste competitiewedstrijd van aankomende zondag staat enkel nog de eer op het spel aangezien promotie niet meer kan worden afgedwongen.

Nieuw contract?
Ook het bestuur van RHC is erg blij met de prestatie van Wils en zijn selectie. Bestuurslid Ivo Caminada vertelt: “We zijn erg blij met Dirk en zijn staf.” Op de vraag of  er een contractverlenging in zit voor de oefenmeester antwoordde hij: “We zijn zeker in gesprek.”

Bekijk de video hieronder voor het gehele interview met Dirk Wils.