[VIDEO] Project Our House van start: ‘Je kan niet anders dan dit omarmen’

Op woensdag 17 mei werd een feestelijke opening georganiseerd voor het bouwproject Our House. In buurt De Linden worden studio’s gebouwd waar jongvolwassenen met een beperking komen te wonen.

Burgerinitiatief
Het project Our House is opgezet door ouders van de toekomstige bewoners: “Dit is echt een uniek project, dat je echt zelfstandig gaat wonen, dat je als ouders zelf kan kijken welke zorg er nodig is. Je hebt veel meer de regie in handen”, legt Mario Alkemade, één van de ouders, uit.

Ook wethouder Larissa Bentvelzen is enthousiast: “Dit is een fantastisch project. Je kan niet anders dan dit omarmen”, zegt ze. Dergelijke bouwprojecten zijn ook een regionaal vraagstuk, waar ook Rijswijk als gemeente nog een aardige opgave aan heeft. “Alsmede de doelgroep, zoals jongeren met een verstandelijke of lichamelijke beperking, ouderen… We zijn voorlopig nog niet klaar met bouwen.”

Opening
De ouders die de stichting Our House hebben opgezet en de toekomstige bewoners waren woensdag aanwezig om alvast de eerste vorderingen te bekijken. Ook was er een openingshandeling, zodat de jongeren zelf de start konden inluiden.

Als alles volgens de planning verloopt, kunnen de eerste bewoners in het tweede kwartaal van 2024 hun woning betrekken. Zo kunnen ze zelf -waar het kan- zo zelfstandig mogelijk leven, maar is er ook ruimte voor gezamenlijk sociaal contact en begeleiding.

Meer informatie over het project is terug te vinden via stichting-ourhouse.nl