[VIDEO] Prijs overhandigd aan mensen met een visie voor Rijswijk in 2050

In het Huis van de stad Rijswijk zijn woensdag 6 maart tien prijzen overhandigd aan mensen die een enquête hebben ingevuld over de toekomstvisie van Rijswijk. Zo’n achthonderd mensen hebben de enquête ingevuld en hebben hiermee hun steentje bijgedragen aan de plannen die de gemeente zal maken voor de aanpak van de veranderingen in de stad. Op deze manier wordt de stem van de inwoner gehoord en hebben ze inspraak op hun leefomgeving. Wethouder Armand van de Laar was aanwezig om de cadeaubonnen te overhandigen.

Invloed van Rijswijkse inwoners
De gemeente is bezig met het creëren van een nieuwe visie voor Rijswijk in 2050. Hier wordt vooral gelet op hoe de omgeving eruit zal zien. Los van dat er een hoop mensen waren die de enquête ingevoerd hebben, werden er ook stadsgesprekken gevoerd en met organisaties gepraat zoals winkeliers. ‘Met al deze antwoorden en input die we hebben gekregen, gaan we dus die visie maken.’ zegt wethouder van de Laar.

Groen zorgt voor positiviteit
Marc de Vrij, inwoner van Rijswijk, is één van de mensen die de enquête ingevuld heeft. Hij vindt het fijn dat bewoners zeggenschap hebben in de toekomst van hun eigen stad. Wat voor de Vrij belangrijk is, is leefbaarheid en groen. Los van dat er veel gebouwd wordt in Rijswijk vindt hij het essentieel dat mensen omringd zijn door natuur. ‘Zowel voor je fysieke als mentale gesteldheid is het goed voor je.’ zegt hij. Marc de Vrij is blij om in Rijswijk te wonen. ‘Ik woon zelf in Cromvliet, en we wonen daar met veel plezier.’

Toekomstplannen
Het aantal inwoners van Rijswijk is enorm gestegen het afgelopen jaar. ‘Het is de tweede grote groeispurt na de tweede wereldoorlog. In de jaren zestig/zeventig zijn er heel veel huizen gebouwd, en nu zitten we weer in een soortgelijke periode.’ legt van de Laar uit. In 2050 zal de Bogaard een bruisend stadscentrum zijn. Ze zijn nu bezig met de bouw ervan en hebben allerlei plannen gemaakt, maar over 25 jaar zal dit gewoon de bestaande stad zijn. Daarom is het belangrijk dat er in de gaten gehouden wordt of het de goede richting op gaat.