[VIDEO] Politie verzorgt valentijnsdiner voor eenzame ouderen in Rijswijk

Op Valentijnsdag verwelkomde de politie in Rijswijk een dertigtal ouderen voor een valentijnsdiner. Het is de derde keer dat in Rijswijk een politiediner wordt georganiseerd.

Eenzaamheid
Het diner is een aantal jaren geleden een initiatief geweest van één van de wijkagenten in de gemeente en wordt georganiseerd in samenwerking met Welzijn Rijswijk. Het idee achter het diner is om ouderen in de gemeente – met name degenen die kampen met eenzaamheid – een mooie avond te bezorgen. Teamchef Stefan van Egmond laat weten dat het voor de agenten zelf ook leuk is om een avond als deze te organiseren: “Als politie hebben we veel met ellende te maken. En dit zijn voor collega’s echt wel leuke dingen om te doen. We doen het allemaal in onze vrije tijd en het is mooi om een plezierige avond te geven aan de ouderen in Rijswijk.”

Bijzondere avond
De inwoners werden met politiebusjes opgehaald en met zwaailicht en sirene overgebracht naar het bureau. Daar kregen ze een heerlijk verzorgd diner. De avond werd geopend door Teamchef Van Egmond en wethouder Gijs van Malsen en heetten alle ouderen een warm welkom. Na afloop kregen de aanwezigen nog een muzikale verrassing door het oudste politiekoor van Nederland: Entres-Nous. Het mannenkoor bracht verschillende bekende liederen ten gehore en diverse aanwezigen zongen dan ook luidkeels mee. Al met al was het een bijzondere avond voor deze inwoners. De teamchef wil ook graag alle organisaties bedanken zonder wie deze avond niet mogelijk was: Hageman Partycatering, Plus Jongenotter, SoLow Rijswijk, Fleuribelli en Het Planbureau. Het diner wordt namelijk volledig mogelijk gemaakt op basis van vrijwillige inzet en giften.