[VIDEO] Parkrijk krijgt zijn eigen Tiny Forest in november

In het deelgebied Parkrijk in RijswijkBuiten zal binnenkort een Tiny Forest worden aangelegd. Dit mini-bos, met een oppervlakte van ongeveer 200 vierkante meter, biedt niet alleen een fijne omgeving voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen kunnen er leren over de Nederlandse natuur, terwijl buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten op een aangename en gezonde plek. Als alles volgens plan verloopt, zal het Tiny Forest medio november 2023 worden gerealiseerd.

Gemeente werkt samen met partijen
In juli 2022 was Rijswijk.tv bij de overhandiging van de eerste plant. Het Tiny Forest heeft als doel om mens en natuur dichter bij elkaar te brengen en een gezondere leefomgeving te creëren. Naast het groene gebied van 200 vierkante meter wordt er ook een ontmoetingsplek met zitgelegenheid gerealiseerd. De gemeente Rijswijk werkt samen met IVN Natuureducatie, basisschool en kinderopvang Montessori Kindcentrum Parkrijk om het Tiny Forest in Parkrijk te realiseren.

Vlakbij de school
Het Tiny Forest wordt namelijk vlakbij Montessori Kindcentrum Parkrijk aangelegd. De kinderen zullen onder andere tuinieren en natuurlessen volgen in het Tiny Forest. Dit biedt de kinderen een compleet andere ervaring dan leren met behulp van afbeeldingen in het klaslokaal. Ze kunnen de planten zien, voelen en ruiken, en de dieren observeren die er leven. Ook (toekomstige) buurtbewoners van Parkrijk worden betrokken bij het Tiny Forest-project.

Oase van groen
Het Tiny Forest in Parkrijk zal een waardevolle toevoeging zijn aan de omgeving, waar zowel de natuur als de lokale gemeenschap van kunnen profiteren. Het biedt een oase van groen en een ontmoetingsplek waar mensen kunnen ontspannen, leren en genieten van de natuurlijke omgeving. Het project toont aan hoe de combinatie van natuur en stedelijke ontwikkeling kan leiden tot een gezondere en meer verbonden leefomgeving.

De overhandiging van de eerste plant