[Video] Officiële opening schoolzone Rembrandtkwartier

Op donderdag 23 februari was de officiële opening van de verkeersveilige schoolzone bij de Kindercampus in het Rembrandtkwartier. De omgeving rond de school is aangepast, zodat de leerlingen veiliger naar school kunnen. Wethouder Armand van de Laar opende de schoolzone samen met een aantal leerlingen. Daarnaast kregen de scholen het lespakket verkeerseducatie van ‘Leer in het verkeer’ aangeboden.

Verkeerszones en educatie
Jonge kinderen zijn tegenover andere verkeersdeelnemers meer kwetsbaar in het verkeer. Het aanleggen van verkeersveilige schoolzones rondom basisscholen is een maatregel waarmee de gemeente Rijswijk verkeersveiligheid rondom scholen verbetert. Sinds donderdag kan je nu de schoolzones herkennen aan de verkeersborden met figuurtjes van tekenaar Dick Bruna. Deze verkeerszones legt de gemeente aan in samenwerking met scholen en ouders. Met elkaar worden belangrijke oversteekplekken en knelpunten in kaart gebracht. De scholen zorgen naast de verkeerzones voor educatie over verkeersveiligheid in de klas.

Actieplan Verkeersveiligheid
Gemeente Rijswijk scoort slecht in de statistieken als het gaat om het aantal verkeersongelukken in de regio. Het blijkt dat vooral kinderen en jongeren vaak betrokken zijn bij een ongeluk. Met het Actieplan Verkeersveiligheid werkt de burgemeester en wethouders op verschillende fronten aan een veiliger Rijswijk. Wethouder Armand Van de Laar: “We pakken de inrichting van de wegen aan en zetten in op educatie en handhaving. Naast een veilige omgeving rondom school zijn veilige routes naar school ook heel belangrijk. Ouders en kinderen moeten immers veilig tussen huis en school kunnen fietsen. Dat gaat niet altijd samen met gemotoriseerd verkeer”.

Veilig naar school
In de omgeving van de Kindercampus Rembrandtkwartier zijn er attentiepalen en borden geplaatst in het thema van Nijntje om automobilisten te wijzen op overstekende en fietsende kinderen. Ook zijn er stoeptegels aangelegd voor de school die de kinderen waarschuwen bij het oversteken. Deze maatregelen zorgen er voor dat de leerlingen veiliger aan het verkeer kunnen deelnemen. De borden en rijmpjes van Dick Bruna komen weer terug in de verkeerseducatie. Samen met de scholen is er ook een verkeersplan opgesteld waarin staat welk gedrag er van alle verkeersdeelnemers in de schoolzone verwacht wordt en wat de beste aanrijroutes zijn.