[VIDEO] Minister Wiersma leest voor op basisschool Melodie

Op donderdag 20 april heeft minister Dennis Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) voorgelezen aan kinderen op basisschool Melodie in Rijswijk. Daarbij las hij voor uit kinderzwerfboek ‘Het Achterhuis’.

Kinderzwerfboek
Kinderzwerfboeken zijn te herkennen aan de ‘Neem Me Mee’-sticker. Kinderen (maar ook volwassenen) kunnen deze meenemen, lezen, en vervolgens weer voor iemand anders achterlaten. Hiermee worden kinderen gestimuleerd om meer te lezen. Ook zijn er door het hele land verspreid zwerfboekenstation waarin boeken kunnen worden gehaald of gebracht.

Het Achterhuis
Het Achterhuis is een boek met dagboekbrieven van Anne Frank. Dennis Wiersma las een passage hieruit voor aan de leerlingen van de Rijswijkse basisschool en ging hierna met de klas erover in gesprek. “Lezen kan je heel veel van leren. Ook over het vroeger”, legt minister Wiersma uit. “Dat is voor kinderen ook heel behulpzaam om iets te leren van de oorlog en zo ook niet te vergeten wat er in die oorlog is gebeurd.”

Het Achterhuis is nu ook als kinderzwerfboek door heel Nederland te vinden. Er zijn namelijk 40.000 boeken door het hele land verspreid in al die zwerfstations.

Ga voor meer informatie over het kinderzwerfboek en de zwerfboekstations naar kinderzwerfboek.nl