[VIDEO] Minder storingen bij Rijswijkse lantaarnpalen

In de Rijswijkse Tulpstraat is donderdag begonnen met de vervanging van het kabelnetwerk voor de openbare verlichting. De kabels in de grond die ruim 60 jaar oud zijn, waren door bezuinigingen niet eerder vervangen, terwijl ze wel allang afgeschreven zijn.
 
Achterstallig onderhoud snel wegwerken
Wethouder Armand van de Laar was donderdagochtend aanwezig bij de start van de werkzaamheden. In gesprek met Rijswijk.tv verteld Armand dat het college het belangrijk vindt dat het achterstallige onderhoud op orde gebracht wordt.
 
 
Oud Rijswijk duurt wat langer
Van de Laar: We zijn vorig jaar al begonnen in de Minsterbuurt met het vervangen van de kabels, maar het gaat jaren duren voordat er in heel Rijswijk nieuwe kabels liggen. We beginnen op de plekken waar de meeste problemen zijn. In Oud Rijswijk duren de werkzaamheden wat langer, omdat er veel bochten in de weg zitten en we ook te maken hebben met oude gasleidingen, maar we nemen de tijd ervoor.’
 
Minder meldingen van storing
Op de vraag of er minder storingen gemeld worden door de Rijswijkers reageert Armand: ‘Na de eerste vernieuwingen werd het zomer en je ziet dat je in de zomer minder meldingen van kapotte lantaarnpalen. We hopen door het onderhoud te constateren dat er minder storingen zijn in september en daarbij dus ook minder ontevreden Rijswijkers. De werkzaamheden in Oud Rijswijk zullen zonder tegenslag ongeveer 6 weken duren.