[VIDEO] IKC Parkrijk feestelijk geopend met pauwendans

Maandag werd het Integrale Kindcentrum Parkrijk officieel geopend door wethouder Johanna Besteman en wethouder Jeffrey Keus.

Pauwendans
Ook hadden de leerlingen een speciale pauwendans voorbereid, aangezien ze zo trots als een pauw zijn op hun nieuwe school. De opening was een groot feest en iedereen is heel blij met de nieuwe school.

Opvang en onderwijs onder één dak
Montessori IKC Parkrijk is het tweede Integraal Kindcentrum (IKC) in RijswijkBuiten. In een IKC zijn onderwijs en opvang onder één dak gehuisvest waardoor dit door middel van doorgaande leer- en ontwikkellijnen naadloos op elkaar aansluit. Voor de kinderen betekent dit een natuurlijke doorstroom van het kinderdagverblijf naar de basisschool en buitenschoolse opvang. ‘En voor Montessorischool Parkrijk en Kinderopvang Keizerrijk betekent dit een intensieve en zeer fijne samenwerking. We zijn zo trots als een pauw op ons nieuwe schoolgebouw. Het is licht, ruim, van alle gemakken voorzien en we beschikken zelfs over een inpandige multifunctionele theaterruimte’, aldus Anneloes van de Graaff (directeur Montessorischool Parkrijk), Tosca van der Knaap en Daya Sebastiana (Kinderopvang Keizerrijk). Naast basisonderwijs en kinderopvang is er in de nieuwbouw bovendien een sportzaal gerealiseerd die ruimte biedt voor allerlei sport- en wijkfuncties. Zo fungeert het Kindcentrum straks in meerdere opzichten als centrale ontmoetingsplek in de nieuwbouwwijk.