[VIDEO] HR Groep bereidt zich voor op mogelijke terugkeer 130 km/u

Binnenkort kunnen we wellicht weer met 130km/u op de snelweg rijden. Dit staat in het nieuwe hoofdlijnenakkoord wat afgelopen nacht is opgesteld door de PVV, VVD, NSC en BBB. In het akkoord staan onder andere ook dat eigen risico omlaag gaat en dus ook dat de oorspronkelijke 100km/u regel weer verdwijnt.

De HR Groep is een grote verkeersbordenfabrikant uit Rijswijk, gevestigd in de Plaspoelpolder. Jacques Goddijn, CEO van HR Groep, vindt het persoonlijk geweldig dat er straks overal weer harder gereden mag worden. Toch moet er ook aan het milieu gedacht worden. “Het is natuurlijk niet goed voor het milieu, daarom is de 100km/u regel ingevoerd en hier sta ik ook achter”, aldus Jacques.

Een hele hoop verwijderen
De HR Groep maakt grotendeels de verkeersborden in Nederland. Het doel hierachter is om de veiligheid te waarborgen en natuurlijk ook om het rijden wat comfortabeler te maken. Jacques ziet de nieuwe regel ook als een leuke uitdaging voor het bedrijf: “Het zou een hele leuke opdracht zijn om een aantal borden aan te passen. Ik denk dat het in dit geval een hele hoop borden verwijderen kan betekenen”.

Niet weggooien maar hergebruiken
Doordat deze borden allemaal weggehaald moeten worden heb je een hele hoop borden over. Jacques hoopt dat deze borden kunnen worden hergebruikt. “Ik denk dat het goed is dat we niet net zoals de vorige keren de borden weggooien maar dat we de borden die er zijn ook hergebruiken mochten we deze ooit nog nodig hebben”.

Niet op korte termijn
Toch is het nog even afwachten of deze regel er daadwerkelijk weer komt. Er moet namelijk ook nog gekeken worden naar stikstof. De oorspronkelijke 100km/u regel is natuurlijk ingezet om de stikstof hoeveelheid te verlagen. Jacques zegt: “Op het moment dat deze hoeveelheid stikstof verlaagd is, dan zouden we weer standaard harder kunnen gaan rijden”.

Bron afbeelding: anwb