[VIDEO] Handhavers pleiten voor middelen om zich te kunnen verdedigen

In Rijswijk kwamen de BOA’s dinsdagmiddag bij elkaar voor een statement. De Buitengewone Opsporings Ambtenaren spreken zich op deze manier zichtbaar uit over het geweld tegen boa’s in verschillende steden.

Mentaliteit is aan het verharden
In Rijswijk is er recent geen sprake van geweld geweest, maar de mentaliteit is wel aan het verharden, zo verklaarde een BOA aan Rijswijk.tv. De BOA’s hebben geen enkel middel om zichzelf te verdedigen. De Nederlandse BOA Bond eist nu dat er zo snel mogelijk verdedigingsmiddelen komen zodat de BOA’s zich minstens kunnen verdedigen.

Statement burgemeester Michel Bezuijen
“Ik steun deze actie om aandacht te vragen voor de kwetsbare positie van onze handhavers. De gemeentelijke handhavingsdiensten hebben de afgelopen jaren steeds meer taken van de politie overgenomen en opereren meer dan ooit in de frontlinie. We zien dat ze in hun werk steeds vaker worden geconfronteerd met de verharding in de maatschappij en een gebrek aan respect voor hun publieke functie. Helemaal in deze Corona-crisis waarin er meer gehandhaafd wordt, met IJmuiden als meest recente dieptepunt. Volstrekt onacceptabel. Het vraagt om harde maatregelen en stellingname door ons als bestuurders. Blijf van onze mensen af! Daaruit voortvloeiend begrijp ik de roep van BOA’s om pepperspray en wapenstok heel goed.”