[VIDEO] Feestelijke viering hoogste punt nieuwbouw

Donderdag 3 september werd het hoogste punt bereikt van bouwproject Nieuw-Benedictus. De twee woningcomplexen hebben in totaal 99 energiezuinige appartementen voor senioren. De bouw is gestart op 5 december 2019 en de plannen zijn om de woningen in 2021 te kunnen verhuren aan senioren. Deze prestatie werd gevierd met de bouwplaatsmedewerkers, wethouders Armand Van de Laar, Johanna Besteman en de directeur van Rijswijk wonen.

Veel vraag naar geschikte sociale huurwoningen
Het bereiken van het hoogste punt is een succes om te vieren! En de traditie is om dit samen met de bouwplaatsmedewerkers te doen. Rob van den Broeke, directeur-bestuurder van Rijswijk Wonen bedankte de medewerkers. “De vraag naar geschikte sociale huurwoningen voor senioren in Rijswijk is groot, en het aanbod is laag. We hebben inmiddels een lijst met 500 geïnteresseerden, waaronder veel van onze huurders uit Rijswijk.

Doorstroom voor woningzoekenden
Als een deel van hen verhuist naar Nieuw-Benedictus komt hun woning weer vrij voor andere woningzoekenden. Zo realiseert Rijswijk Wonen de broodnodige doorstroming op de krappe woningmarkt. Het succes van Nieuw-Benedictus onderstreept de noodzaak om meer van dit woningtype te realiseren. Rijswijk Wonen bouwt graag samen met alle partners aan beter wonen.”