[VIDEO] Een kijkje in de Kleine Poppenkast in Oud-Rijswijk

Wie weet ben je het winkeltje aan de Kerklaan 55 in Oud-Rijswijk wel eens voorbij gelopen. Al meer dan twintig jaar heeft Stella Bernecker hier ‘De Kleine Poppenkast’ met de meest uiteenlopende accessoires voor een poppenhuis.

Besmet met het ‘poppenhuisvirus’
Binnen in het verborgen ‘pareltje’  kom je aan ogen tekort. Zo word je echt overweldigd door de honderden miniaturen in vitrinekasten en de losse accessoires die tentoongesteld zijn. Van miniatuur kleertjes tot aan miniatuur garnalen die met het blote oog nauwelijks te zien zijn.

Het begon voor eigenaresse en Berendokter, Stella Bernecker, allemaal toen ze in 1991 een workshop ’teddyberen maken’ volgde. Pas jaren later besloot ze om een beurs voor teddyberen te bezoeken, hier kwam ze in aanraking met de poppenhuiswerelden vanaf dat moment is ze besmet geraakt met het ‘poppenhuisvirus’. In 2003 opende Stella haar eigen winkel ‘De kleine Poppenkast’ Hier verkoopt ze naast ingekochte miniaturen uit de hele wereld, haar eigen handgemaakte miniaturen.

De Berendokter en Poppenkastpoppen
Achter de winkel bevindt zich het atelier. Hier restaureert Stella veel oude beren. Het is voor haar een uitdaging om te zorgen dat het oude karakter niet verloren gaat. Door haar jarenlange ervaring zorgt ze ervoor dat dit vakkundig gebeurt.

Bij ‘De Kleine Poppenkast’ worden naast de uitgebreide collectie poppenhuisminiaturen ook unieke, handgesneden poppenkastpoppen verkocht. Hier is Evert Straub voor verantwoordelijk. In de winkel verkopen ze poppenkastpoppen om echte voorstellingen mee te geven, zoals Jan Klaassen. Deze poppen worden met vakmanschap gemaakt, waarbij de koppen door ervaren houtsnijders met de hand worden gemaakt volgens eigen ontwerp. Het aankleden en decoreren van de poppen gebeurt vervolgens in het eigen atelier van de winkel.

De winkel in Oud-Rijswijk aan de Kerklaan 55 is geopend op zaterdagen van 10.00 -16.00 uur.Voor meer informatie over de openingstijden kun je kijken op : https://www.dekleinepoppenkast.nl/