[VIDEO] Chaos in supermarkten. Rijswijkers kopen massaal houdbare producten in

Door de verscherpte maatregelen rondom het corona virus is het extra druk in de Rijswijkse supermarkten. Veel schappen raken leeg. De houdbare artikelen en het wc-papier worden het meeste in de winkelwagens gelegd. 

Stamppotjes voor de ouderen
Voorverpakte stamppotmaaltijden zijn erg in trek bij medewerkers van verzorgingstehuizen. We spraken met Marja Scheelings van Florence Steenvoorde. Zij koopt eten voor de ouderen die niet meer naar buiten mogen. De ouderen behoren tot de risicogroep. Marja: “Als er nu een bestelling gedaan wordt dan zou deze pas aanstaande maandag geleverd worden. Daarom worden er zoveel mogelijk voorverpakte maaltijden gekocht in de supermarkten zodat de ouderen toch kunnen eten.”

Niet iedereen koopt in
Sommige mensen maken zich druk over het virus. Anderen reageren daarentegen ook nuchter. Ze maken zich geen zorgen en kopen ook geen extra eten in.

Supermarkt blijft open
Wij waren bij de Plus supermarkt van Richard Jongenotter. Hij bevestigt dat de winkel volledig bevoorraad blijft en dat er op dit moment geen reden is om de winkel te sluiten.