[VIDEO] CBR vindt tijdelijk onderkomen bij Event Plaza

Bij Event Plaza aan de Lange Kleiweg in Rijswijk zijn maandag de examens van het CBR weer van start gegaan. Het CBR in Rijswijk werd vrijdag getroffen door brandstichting waardoor het pand momenteel niet gebruikt kan worden. Vroeg in de ochtend werd brand gesticht door een ontevreden examenkandidaat die reeds zeven keer gezakt was.

Veel emotie rondom de ‘aanslag’
Rijswijk.tv ging langs bij Event Plaza en sprak met verschillende mensen die zichtbaar geëmotioneerd waren over de gebeurtenissen van afgelopen week. Het CBR reageerde maandagmiddag dat ze blij zijn dat de kandidaten weer examen kunnen doen. “Het is nog niet bekend is hoe lang het duurt voordat we kunnen terugkeren naar het oude pand. We zetten alles op alles de komende tijd zo makkelijk mogelijk te maken voor de kandidaten.” aldus een woordvoerder van het CBR tegenover Rijswijk.tv. 

Het kantoor van het CBR is na de ‘aanslag’ vermoedelijk nog enkele weken niet toegankelijk.

Veiligheid van mensen erg belangrijk
De woordvoerder vervolgt: “Het is heel afschuwelijk als zoiets gebeurt. Wij zijn heel erg blij dat er niemand gewond is geraakt. De emotie van de mensen wordt onderstreept door het CBR: “Natuurlijk schrik je als jouw werkplek in brand staat. Ik ken de motieven niet, maar er is een verdachte aangehouden. Ik kan er verder geen uitspraken over doen. Je zult begrijpen dat de de veiligheid van onze mensen ongelooflijk belangrijk is.”