[VIDEO] Actie cadeaubonnen energiebesparende artikelen overweldigend succes

Om huiseigenaren en huurders op weg te helpen met meer energie besparen, geeft de gemeente cadeaubonnen weg ter waarde van € 80,-. Met deze bonnen kunnen inwoners energiebesparende producten voor thuis aanschaffen, zoals tochtstrips, ledlampen, radiatorfolie, een energiebesparende douchekop etc. De cadeaubonnenactie is op vrijdag 8 oktober van start gegaan en binnen 5 dagen was de voorraad cadeaubonnen voor huiseigenaren al op. Voor huurders zijn er nog wel cadeaubonnen beschikbaar.

Duurzame toekomst
De komende jaren schakelt Rijswijk over naar een duurzame toekomst. We gaan minder fossiele brandstoffen gebruiken en stappen over naar schone energiebronnen. Dit doen we stap voor stap én samen. De eerste belangrijke stap: onze huizen beter isoleren en meer energie besparen. De gemeente heeft ruim € 780.000 Rijkssubsidie uit de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW) gekregen om inwoners daarmee te helpen.

Wethouder is blij met succes
Wethouder Keus: “De cadeaubon is één van de acties die hieruit voortkomt. Hiermee helpen we inwoners alvast een stapje op weg om hun huis klaar te maken voor de duurzame toekomst. Ondanks dat de voorraad bonnen voor huiseigenaren snel op was en we inwoners die achter het net visten moesten teleurstellen, ben ik erg blij dat we zoveel Rijswijkers hebben bereikt met deze actie. Hieruit blijkt dat inwoners bereid zijn om mee te doen aan de energietransitie. Want ook kleine energiebesparende maatregelen in huis kunnen al een groot effect hebben.”

Huurders
In totaal waren er ruim 1650 cadeaubonnen voor huiseigenaren beschikbaar. Inwoners die geen bon meer konden aanvragen, staan op de reservelijst. Als een al verstrekte bon niet binnen 31 dagen wordt besteed dan komt deze weer vrij voor de eerstvolgende op de reservelijst. Hiermee willen we voorkomen dat bonnen ongebruikt in de la blijven liggen.
Voor huurders is van de ruim 5.000 cadeaubonnen nog ongeveer de helft beschikbaar. Wethouder Keus: “Eén van de voorwaarden van de Rijkssubsidie is dat we de helft van het budget beschikbaar stellen voor huurders en huurwoningen. Ik roep huurders die dat nog niet hebben gedaan, op om de cadeaubon aan te vragen. Je kan hiermee echt een mooi begin maken met energiezuiniger wonen. En dat zorgt naast voor meer comfort ook voor een lagere energierekening. Juist nu met de hoge gasprijs is dat mooi meegenomen.”

Andere acties
Naast de cadeaubonnenactie worden er nog allerlei andere acties vanuit de RREW bekostigd. Alle lopende acties en hoe je mee kunt doen, staat op www.regionaalenergieloket.nl/rijswijk Vanaf volgend jaar volgen er nog meer acties die zijn gericht op duurzaam wonen.