[VIDEO] Aandacht voor zwerfdieren bij dierenasiel ‘t Julialaantje

Op Wereld Zwerfdierendag wordt er aandacht gevraagd voor zwerfdieren en wordt er stilgestaan bij de verantwoordelijkheid van mensen voor deze dieren. Bij dierenasiel ’t Julialaantje komen ook regelmatig zwerfdieren binnen om verschillende redenen. Afgelopen jaar zijn maar liefst 198 zwerfdieren binnengebracht bij het asiel, waarvan slechts 40 weer herenigd konden worden met hun baasje.

Zwerfdieren opvangen
Als een zwerfdier bij dierenasiel ’t Julialaantje binnenkomt, wordt het eerst onderzocht in de dokterskamer. Hier wordt gekeken naar eventuele verwondingen, teken en vlooien. Wat ook heel belangrijk is, is dat er wordt gekeken naar of het dier een chip heeft.

Om een gevonden huisdier te kunnen identificeren is het van belang dat de hond of kat voorzien is van een chip. Dieren die zwervend op straat worden gevonden, moeten veertien dagen in het dierenasiel verblijven, zodat de rechtmatige eigenaar de kans krijgt om het dier op te halen. Als dit niet gebeurt, wordt het dier ter adoptie aangeboden.

Zeven kittens gedumpt
Misschien herinner je het verhaal van de zeven gedumpte kittens van vorig jaar oktober nog wel. De zeven in Rijswijk gedumpte kittens werden toen binnengebracht bij dierenasiel ’t Julialaantje. De toen nog vijf weken oude kittens werden gevonden door een bewoner uit de wijk Staat in een boodschappentas zonder de eigenaar.

Volgens de Dierenambulance die de diertjes ophaalde, waren de kittens er slecht aan toe. Zo zaten ze helemaal onder de vlooien. De verzorgers van ’t Julialaantje vingen de zeven kittens liefdevol op. Het zorgelijke is dat er afgelopen jaar diverse nestjes met kittens zijn achtergelaten.

Wachten op een warm huis
De dieren in het asiel hebben dan wel een rugzakje, toch is het belangrijk dat zij een tweede kans krijgen. Vindt ook Marjo Berghuis van dierenasiel ’t Julialaantje, zo vertelt ze : “Ik vind het heel erg vervelend voor het dier, maar aan de andere kant doen wij er ook alles aan om een goede match te vinden met een nieuw baasje. Ze gaan dus ook altijd wel weer een mooi leven tegemoet”.

Er zijn nog dieren die op zoek zijn naar hun ‘forever home’, dus neem zeker een kijkje bij ’t Julialaantje om je match te vinden. Voor meer informatie kun je kijken op :https://www.asieljulialaantje.nl/