[VIDEO] 75-jarig jubileum van Buvelio feestelijk gevierd met honderden kinderen

Op vrijdagochtend 5 april verzamelden de Snijderschool, ’t Prisma en de Godfried Bomansschool zich om het 75-jarig jubileum van Buvelio gezamenlijk te vieren. Ook Kindcentrum Snijders en UP kinderopvang waren hierbij aanwezig. Het feest werd met een grote openingsdans gestart gemaakt door Balletstudio Marijke de Roo ballet , waarbij zelfs burgemeester Huri Sahin haar dansmoves liet zien.

Feestelijke opening jubileumsfeest
Maar liefst honderden kinderen  stonden te dansen op muziek van Kinderen voor Kinderen tijdens de opening van het jubileumfeest van de populaire speeltuin. Na deze dans knipten burgemeester Huri Sahin en een leerling samen ceremonieel het lint door van het nieuwe pannaveldje, waarna er meteen fanatiek op gevoetbald werd.

Burgemeester Huri Sahin benadrukte tijdens het feest het belang van Buvelio als een essentiële plek voor kinderen: “Het recht om te spelen is één van de belangrijkste kinderrechten. Wij moeten ervoor zorgen dat kinderen ruimte hebben om te spelen, want spelen is niet alleen maar leuk en gezellig, het is ook ongelofelijk belangrijk voor je ontwikkeling. De reden dat ik hier ook sta, is voor de vrijwilligers. Om hier te kunnen spelen heb je speeltoestellen nodig die goed worden onderhouden en daar zorgen de vrijwilligers voor. Dat is iets waar ik als burgemeester maar al te blij mee ben.”

Iedereen is welkom bij Buvelio
Op 22 november 1948 werd wijk- en speeltuinvereniging Buvelio opgericht, en dit 75-jarige jubileum wordt op vrijdag 5 en zaterdag 6 april feestelijk gevierd. Vele inwoners van Rijswijk hebben hier vele uren buitenshuis doorgebracht en zijn als het ware opgegroeid in deze bekende speeltuin. Of je nu lid bent of niet, jong of oud, bij Buvelio ben je altijd welkom.

Op zaterdag 6 april staat er een gezellige dag gepland voor de buurt, met onder andere een clown en een springkussen. Ook is er de gelegenheid om meteen gebruik te maken van het nieuwe pannaveldje. Volgens de weersvoorspelling wordt het lekker weer, dus dat belooft een goede start te worden.